,
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Aile ve Evlilik Terapisi
Evlilik Sorunları, Aile Sorunlarıi, Evlilikte Kıskançlık, Öfke Kontrolsüzlüğü, Çift Sorunları, Boşanma Aile Sorunları, Aldatma Aile Sorunları, Evlilikte İletişim
Cinsel Terapi
Vajinismus Terapisi, Cinsel isteksizlik, Ağrılı cinsel ilişki, Erken boşalma, Sertleşme sorunları, Orgazm bozuklukları, Geç boşalma, Eşler Arası Cinsel Uyum Problemleri
Bireysel Terapi
Hipnozla Bireysel Danışmanlık. Cinsel Taciz. Travma. Korku ve Fobiler. Cinsel Danışmanlık. Obsesif Kompulsif bozukluk(takıntılar). Öfke, Özgüven Eksikliği, Sosyal Fobi
Çocuk,Ergen Terapisi
Ergen Sorunları, Ergen Ebeveyn Çatışması, Sınav Kaygısı, Okul Başarısı, Konuşma Bozuklukları, Kekemelik,
Evlilik Terapisti Yorumları
Site Haritası

Anasayfa

Online Terapi Danışmanlık Hizmeti Verilmektedir.
Sentez İstanbul Danışmanlık Merkezi                     





Çocuklar doğdukları andan başlayarak anne ve babaya bağlanır. Bu sağlıklı gelişmenin bir işaretidir. İnsan yavrusunun diğer insanların bakımına ihtiyaç duyması biyolojik bir özelliktir. Yaşamı sürdürmeye yöneliktir. Bunun yanında güven veren bağlılık ve sevgi dolu fiziksel ve ruhsal temas olmadan çocuklar normal bir şekilde gelişip olgunlaşamazlar.         Bu bağlamda annesi ve babası boşansa da çocuğun görmediği ebeveyni özlemesi doğaldır.
Memnuniyet vermeyen ilişkilerin sonuçları vardır. Evlilik ilişkisinde çiftlerin hoşnutsuzluğunun duygusal ve fiziksel sonuçlarının olması kaçınılmazdır. İlişkinin kalitesi, ilişkinin içindeki kişilerin psikolojik ve duygusal sağlığını etkiler. Kişilerde depresyon, anksiyete, alkol bağımlılığı vb. sonuçlara yol açabilir.       Sorunlu ilişkilerde kadınların depresyona girme oranı erkeklere göre hatırı sayılır derecede daha fazladır.
Hepimiz kendine özgü yapısı olan biçimlenmiş bir ailenin içinde doğarız. Doğumumuzdan ölümümüze kadar geçen yaşam yolculuğumuzda ailede öğrendiğimiz ilişki kalıplarını bazen bilerek bazen de farkında olmadan aynen devam ettiririz.             Aile terapisinde amaç ailenin tüm bireyleri arasındaki etkileşimi anlamak ve ortaya çıkarmak ve  sorunlu aile ilişkilerini yeniden yapılandırarak  aile etkileşimleri ibresini negatif yönden  pozitif yöne çevirmektir.
Bilindiği gibi şimdiye kadar gencin ailesi ile ilişkileri konusunda zaman zaman birbirleriyle çelişen sayısız yorum yapılmıştır. Bu konudaki görüşleri üç ana gurupta toplamak mümkündür.             Ergenin ailesi ile ilişkilerinde birinci gurupta toplanan görüş,  psiko analitik eğilimli yazarların görüşüdür. Buna göre gelişmekte olan ergen çeşitli sorunlarla karşılaşır.
Kişilik gelişiminde kendine özgü özellikleri içinde barındıran kıritik   dönem ergenlik (adolesans) dönemidir.  Bu dönem ortalama 13, 14 yaşlarından 20-21 yaşlarına kadar sürer. Büyüyen ve gelişen ergen bir yandan genital olgunlaşmanın getirdiği sorunlar diğer yandan ileriye ait yetişkin rolünün belirsiz oluşu ile ilgilenmeye başlamıştır. Bu ilgi onu artık kimliğini bulma işine itecektir. Bu amaçla genç için çeşitli araştırmalar başlar. Başkalarının gözünde nasıl göründüğü ile kendini nasıl hissettiğini karşılaştırmaya başlar
Evlilik ilişkisi olağan üstü karmaşık, sürekli olarak değişen ve gelişen bir ilişki şeklidir. Evlilik ilişkisinde eşlerin ilişkilerini nasıl tanımladıkları ve algıladıkları o ilişkinin temel dinamiklerinden biridir. ilişkisinde ikinci temel dinamik eşlerin birlikte yaşamak istediklerinden mi yoksa birlikte yaşamak zorunda olduklarından mı birlikte yaşadıkları meselesidir.
Erkeklerde en sık görülen cinsel sorunların başında gelir. En genel anlamı ile cinsel ilişkide erkeğin kontrolü dışında boşalmasına erken boşalma denir. Bazen cinsel ilişkiye başlamadan önce bile boşalma olabilmektedir. Bazen birleşmenin ilk birkaç hareketinde veya ilk saniyelerinde boşalma olabilmektedir. Erkeklerin bir kısmında erken boşalma her ilişkide problem olabilirken bazılarında ise zaman zaman problem olabilir
Ergen görüşmesinin başlıca amaçları olası sorunun ne olduğunu anlamak, ergenle terapist arasında iş birliğine dayalı bir güven ilişkisini kurmaktır. Ergen görüşmesi ilk görüşmede ebeveynlerle görüşmeyi de içerir.       Ergen, birinin onun duygularını duymaya ve anlamaya çalıştığı deneyimi edinir. Giderek zaman içinde o sorunu çözmek için mutlaka bir yol bulunacağı duygusu geliştirir.
İnsan doğası gereği sosyal bir varlıktır. Doğumundan ölümüne kadar sosyal ilişki ihtiyacı içindedir. Arkadaşlar, meslektaşlar, iş arkadaşları, komşuluk ilişkileri insanın bu sosyal ihtiyacını karşılamaya hizmet eder. Ancak yetişkinler arasındaki ana ilişki çift ilişkisidir ve kişinin mutluluğu ya da mutsuzluğunda diğer ilişki türlerine göre en büyük etkiyi içinde barındırır.
Bir evlilik ilişkisinde çiftleri bir arada tutan şeyler olumlu olabileceği gibi olumsuz da olabilir.        Evlilikte çiftleri bir arada tutan olumsuz özellikler toplumsal statü kaybı korkusu, değişiklik ve belirsizlik korkusu yalnız kalmaktan korkma, sahip olunan ortak mülkü kaybetme korkusu, alışkanlık, ilişki bağımlılığı, dini inançlar, toplumsal değer yargıları, orijin ailenin boşanma konusundaki baskıları olarak sıralanabilir.
 4